Dolar $
32.51
%0.07 0.02
Euro €
34.59
%0.05 0.01
Sterlin £
40.47
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4096.18
%0.13 5.23
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 19 Ekim 2020 11:25

MUSTAFAKEMALPAŞA'YA EN BÜYÜK YATIRIM

Mustafakemalpaşa tarihinin en büyük ve en önemli yatırımlarını alacak. Başkan Mehmet Kanar, ilçenin kanayan yarayasına bir neşter vurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle ilçeye yapılacak olan 160 Milyon TL'lik dev yatırım içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı sorununu kökten çözüme kavuşturuyor.

Mustafakemalpaşa'ya en büyük yatırım

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, içme suyu altyapısına Ekim ayı içinde kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısına ise 2020 yılının sonu ya da 2021 yılı itibariyle ihalesinin bitirilip başlanacağını açıkladı.

Gençlik merkezinde ikinci etap başlıyor

Dev yatırımların Lalaşahinpaşa köprüsüyle başladığını belirten Başkan Kanar, ilçede yılların özlemi olan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesislerinin ihale sürecinin tamamlanıp 50 Milyon TL’lik bir bütçeyle ikinci etabın başlayacağını söyledi. Başkan Kanar, “Seçim döneminde söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İçme suyu altyapı yatırımında 60 Milyon TL’lik bütçeyle bu ay başlayacağımız projeyi 100 Milyon TL’lik kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımıyla taçlandırıyoruz” dedi.

Önceli acil noktalarda

İlçede yeni yapılaşmanın hızla ilerlediği Cumhuriyet ve Barış mahalleleri ile Sanayi bölgesinde acil ihtiyaç olan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ivedilikle yapılacağını açıklayan Başkan Mehmet Kanar, sırasıyla ana arterler ve tüm ilçede altyapının yenileneceğini ifade etti.

Başkan Kanar konuşmasında; “Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle Mustafakemalpaşa'da altyapı sorununu kökten çözüyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız içme suyu altyapısına, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'ın yoğun çabalarıyla tüm ilçeyi kapsayan kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını da ekledik. İnşallah bu ay itibariyle içme suyu altyapısına, İhale sürecinin hemen ardından, 2020 yılının sonu ya da 2021 yılı itibariyle de kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı ihalesini bitirip sahaya ineceğiz.

Bu süreç hepimiz için biraz zorlu geçecek. Biraz suyumuz kesilecek, bazen toza toprağa, bazen çamura batacağız ama sonunda yavrularımıza güvenli ve huzurlu bir altyapı mirası bırakacağız” şeklinde konuştu.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR