Dolar $
32.52
%-0.03 -0.01
Euro €
34.78
%-0.1 -0.03
Sterlin £
40.37
%-0.76 -0.31
Çeyrek Altın
4088.04
%0.51 20.46
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 22 Şubat 2021 02:20

MERAM BELEDİYESİNDEN GENÇLERE VE ÇOCUKLARA YENİ PROJELER

Çocuklar ve gençlere yönelik bugüne kadar birbirinden değerli çalışmalara imza atan Meram Belediyesi, gençlik ve spor hizmetlerinin daha aktif hale getirilmesi ve daha koordineli hizmet verebilmek için Meram Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, çalışmalarına başladı.

Meram Belediyesinden gençlere ve çocuklara yeni projeler

Bu yeni çatının, sadece bugünün değil geleceğin Meram’ı için atılmış önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, müdürlük bünyesinde oluşturulan proje ekibinin gençlik ve sporun yanında tüm belediye çalışmalarıyla ilgili de yeni projeler hazırlayacağını ve projelerin bu müdürlük bünyesinde yürütüleceğini söyledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş öncülüğünde hayata geçirilen proje, Meramlı gençlerin eğitimlerine destek vermekten onları şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumaya, spor yapmayı teşvik etmekten bilimsel faaliyetlere yönlendirmeye kadar birçok hizmete imza atacak.

Kavuş “Çalışmaları yeterli görmüyoruz, üzerine yenilerini ekleyeceğiz”

Yürüttükleri çalışma hakkında bilgi veren Başkan Kavuş, “Eğitim kurumlarımızın eksiklerini elimizden geldiğince ve imkânlarımız yettiğince gidererek, çocuklarımızın en iyi fiziki şartlarda eğitim almalarının önünü açtık. Pandemi dolayısıyla bu yıl gerçekleştiremediğimiz Yaz Spor Okullarımızda binlerce çocuğumuza 11 farklı branşta spor eğitimleri gerçekleştirdik. Sosyal Tesislerimizde güzel sanatlar dersinden Yabancı dillere, Kur’an-ı Kerim dersinden Robotik Kodlama dersine kadar onlarca alanda dersler vererek eğitimlerine ve geleceklerine katkı sunduk. Bilim Kurdu projesi hem bizim hem Konya’nın gururu oldu. Havzan Sosyal Tesisimiz artık bir İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet verecek. İlçemizde bulunan tüm okullara TÜBİTAK kitaplığı kazandırdık. Enderun Mektebi ismiyle her yaş ve sınıf grubu için ayrı bir projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Gençlerimiz ve kendini genç hisseden herkes için yaptığımız çalışmaları asla yeterli görmedik, görmeyeceğiz de. Üzerine yenilerini ilave etmeye devam edeceğiz. ”dedi.

“Proje ekibi her alanda projeler üretecek”

Meramlı gençlerin geleceğine imza atan projeleri hızla hayata geçireceklerini belirten Başkan Kavuk; “Yeni kurduğumuz bu müdürlük, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve onların her yönden donanımlı ve sağlıklı yetişmelerinin bizim için ne denli önemli olduğunun bir göstergesidir. Sadece gençlerimiz için değil, müdürlük bünyesinde oluşturduğumuz proje ekibi her alanda yeni projeler üretecek ve bunların hayata geçirilmesinde önemli bir görev üstlenecek. Kendi kaynaklarımızla gerçekleştirilecek çalışmalarımızın yanında hibe ve destek projeleri de üretecek olan proje ekibimiz çalışmalarına başladı bile. İşte bu bilinçle kurulan ve yeni bir heyecanla çalışmalarına başlayan müdürlüğümüz Meramımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

ABONE OL