Dolar $
32.5
%-0.13 -0.04
Euro €
34.87
%0.16 0.05
Sterlin £
40.69
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3980.77
%0.58 22.62
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazar 22 Kasım 2020 14:49

MALATYA'YA YENİ BUĞDAY PAZARI

Tarım alanında son yıllarda kendinden söz ettiren Malatya, dünya standartları üzerinde yeni buğday pazarı için kolları sıvadı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 70 bin metrekare alana yapılacak olan yeni pazarda, ürünlerin analizinin yapılacağı laboratuvarlar olacak. Sosyal donatıların da yer alacağı pazarda, işçiler günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Yeni Buğday Pazarı, hem hijyenik hem de günümüz şartlarına uygun yapılacak. 50 bin metrekare kapalı alanı olan parkta,122 adet dükkân yer alacak.

Malatya'ya yeni buğday pazarı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Buğday Pazarı’nın yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Zemin düzeltme çalışmalarının başladığı alanı gezen Gürkan, yeni pazar hakkında bilgiler verdi. Gürkan, “Belediye olarak bir yandan vatandaşımıza gündelik işler noktasında hizmet verirken, bir yandan da şehrin gelecek 10 yıllarına yatırımlar yapıyoruz. Buğday Pazarı’nı tamamladığımızda tüccar da, alışverişe gelen vatandaş da son derece hijyenik, park sorunu olmadan günümüz şartlarına yakışır bir ortamla karşılaşacak” dedi.

Dünya’da tek olacak

Başkan Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü:“ Gerek Şire Pazarı, gerek Buğday Pazarı, gerek Lisanslı Depoculuk, gerek Fidancılar ve Mahrukatçılar Sitesi, şehrin içerisinde hakikaten görüntü kirliliği noktasında, kullanım yetersizliği noktasında, hijyen noktasında ve diğer ihtiyaçlara cevap vermede yetersiz kalıyordu. Malatya halkı da özellikle uzun yıllardan bu yana Şire Pazarı ve Buğday Pazarı olmak üzere vatandaşı rahatsız edecek mekânlara sıkışmış bir şekildeydi. Gerek ulaşımla ilgili olsun, gerek trafik olsun, gerek çevre düzenlemesi olsun, gerek kültür ve tarihi ile ilgili olsun, gerek yeşilin korunmasıyla ilgili olsun, gerekse hizmetlerle olsun, bizler göreve gelir gelmez Malatya’nın sorunlarını masaya yatırdık. Hizmetler noktasında bilindiği gibi 130 milyonluk Lisanslı Depo yükseldi, bitmek üzere. İnşallah önümüzdeki Şubat ayı içerisinde bitirilip teslim edilecek. Hakikaten kendi ölçeğinde Dünya’da tek ve türünde tek olma özelliğine sahip çok modern, içerisinde laboratuvarları olan, hijyen koşullarında ve sistem olarak Avrupa standartlarında bir sistemle yürütülecek. Şu anda da Buğday Pazarı’nda gerekli zemin düzeltilmesi yapılıp kısa zamanda temelini atacağız” ifadelerini kullandı.

Diyalog kapısı

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ise, “20 yıldır buradaki alanların mutlaka şehrin dışına taşınması, şehrin ulaşım akslarına zarar vermeyen daha rahat ulaşımının sağlanabildiği, üreticinin çok daha sağlıklı ve rahat bir şekilde ürünlerini pazarlama imkânı bulabildiği alan planlanmıştı. Sayın Başkanın göreve gelmesinden itibaren, bizlerle kurduğu diyalogla, bu ihtiyacı karşılayabilecek tesisleri inşa etmemiz için kendisi bize yardımcı oldular. Malatya Ticaret Borsası üyeleri ve bütün üreticileri adına kendisine teşekkür ediyorum. İnşa edeceğimiz hem Buğday Pazarı’nın hem Şire Pazarı’nın bugün Dünya standartları ve ülke standartlarının çok üstünde bir yer olacağını inşallah hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR