Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Pazar 14 Nisan 2019 10:57

"KOBİLERİN KALİTESİ ARTMALI"

Yeni Ekonomi Program (YEP) kapsamında açıklanan "Yapısal Dönüşüm Adımları Paketi"nin, finansman kaynaklarında ulaşmakta sıkıntı yaşayan Kobi'lere rahatlık getirmesi bekleniyor.

"Kobilerin kalitesi artmalı"

Paket hakkında değerlendirmelerde bulunan Alman bina otomasyonu ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker Antriebe’nin Türkiye Genel Müdürü Erdinç Yazganoğlu, bankacılık sistemine toplam 28 Milyar TL Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) aktarılmasının, kredi kanallarında yaşanan sıkışıklığı bir ölçüde rahatlatacağını belirtti.

Özel bankaların ihtiyaç duymaları hâlinde sermayelerini artırmalarının da olumlu sonuçlar vereceğini hatırlatan Yazganoğlu, Türk ekonomisinde yaşanan sorunun kök sebepleri arasında tarımda ve reel sektörde üretimden uzaklaşmanın bulunduğuna dikkat çekti.

“YEP kapsamında atılan adımları desteklemekle birlikte, yapısal sorunlara yapısal çözümler getirilmesi gerektiğini biliyoruz.” diyen Yazganoğlu, şöyle devam etti:

“ENFLASYONA DA OLUMLU YANSIYACAK”

“Ülkemizin seçimsiz geçecek dört yılı aşkın sürede, tamamıyla ekonomi ve hukuk reformlarına odaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Yapısal Dönüşüm Adımları’nın bu reformların başlangıcı olmasını diliyoruz. Paket, Türkiye’nin büyüme vizyonunu destekler nitelikte. Bizler de hedeflerin başarısı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Paketteki pek çok adım, reel sektörü finansman noktasında rahatlatacak kararlar barındırıyor. Bu kararlar, ekonomide verimliliği, sürdürebilirliği ve inovasyonda Türkiye’nin hızlı adımlar atmasını kolaylaştıracak.”

“Vergi Dönüşümü ve Yeni Vergi Mimarisi” adımının özellikle gelir grupları arasındaki adaleti sağlayacağını ifade eden Erdinç Yazganoğlu, vergi sisteminde sağlanacak adaletin, enflasyon rakamlarına da yansıyacağına dikkat çekti.

Türkiye’nin yüzde 20 seviyesinde seyreden enflasyonun, gelişmekte olan ülkeler ligi ortalamasının yaklaşık dört kat üzerinde olduğunu anımsatan Erdinç Yazganoğlu, bu durumun özellikle ticari hayatta fiyatlamalar üzerinde olumsuz etki yarattığını vurguladı.

İnşaat ve enerji sektörüne ait kredilerin banka bilançolarından çıkarılmasını da olumlu bulduklarını ifade eden Erdinç Yazganoğlu, Enerji Girişim Sermaye Fonu ve Gayrimenkul Fonu’nun acilen kurulması gerektiğini söyledi.


ABONE OL