Dolar $
32.53
%-0.05 -0.01
Euro €
34.76
%-0.21 -0.07
Sterlin £
40.49
%-0.19 -0.08
Çeyrek Altın
3983.71
%0.24 9.43
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 09 Nisan 2019 11:39

KOBİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

TOSYÖV Bursa, bu yıl ilk kez düzenleyecekleri KOBİ Ödülleri ile gelişen, üniversite-sanayi işbirliğine giden, Ar-Ge ve inovasyona önem veren, ihracat yapan, çevreci KOBİ'leri ödüllendirecek.

Kobiler ödüllendirilecek

Bursa’da 40 bin firmanın yüzde 98’inin KOBİ olduğuna dikkati çeken Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Bursa Başkanı Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, düzenlenen basın toplantısında yeni dönem projelerini açıkladı.

“KOBİ’lerin sesi olacağız” diyen Bintaş, “KOBİ’lerin ulusal ve uluslararası rekabet ortamında başarı sağlaması ve ekonomik gelişmeleri takip ederek doğru pozisyon alabilmeleri için eğitim ve projeler üreteceklerini söyledi. Bu yıl ilk kez bir ödül töreni de düzenleyeceklerini duyuran Bintaş, “Ekonominin bel kemiği KOBİ’lerin de ödüllendirilmesi gerektiğini düşünerek 6 kategori oluşturduk. Üniversite-sanayi işbirliği kategorisi ile KOBİ’lerimizin buna ne kadar değer verdiğini ölçeceğiz. Ar-Ge inovasyon, en fazla ihracat yapan, vergi rekortmeni, çevreci KOBİ ve son 3 yılda en fazla cari büyüme sergileyen firmaya da gelişen KOBİ kategorisinde ödüller vereceğiz” diye konuştu.

Bu dönem için 5 komisyon ve 2 platform ile faaliyet gösterecekleri bilgisini veren Bintaş, “SİAD Platformu, proje komisyonu, iş sağlığı ve güvenliği komisyonu, dış ticaret komisyonu, kadın komisyonu, sosyal ilişkiler komisyonu, genç TOSYÖV platformu kurduk. Öncelikli hedefimiz yerli ve millilik bilinci ile üreten, dijitalleşen, katma değeri yüksek ürün ihracatı yapan KOBİ’lerin artması. Genç ve kadın girişimci sayısını artırmaya odaklanacağız. KOBİ’lerin hibe ve fon desteklerine daha kolay ulaşmalarına yönelik çalışmalar yapacağız. Mentörüm TOSYÖV Bursa sistemi ile üyelerimize yol gösterici olacağız. 2. Kuşak Liderlik Okulu ile yeni kuşağı da bilgilendireceğiz. Sanayi Deneyim Okulu ile staj zorunluluğu olmayan mesleklerde işletmelerle öğrencileri bir araya getirerek onların iş deneyimi kazanmasını sağlayacağız. Melek yatırımcılarla KOBİ’leri bir araya getirecek projeler yapacağız. ” dedi.

SİAD’larla güçbirliği oluşturacak
Bursa’da aktif olan diğer STK’lar ile güç birliğine giderek ortak çalışmalar yapmayı da hedeflediklerini ifade eden Bintaş, “Bu çalışmaları kurduğumuz SİAD Platformu ile yürüteceğiz. 12 SİAD ile işbirliğine gideceğiz. Gerek iş hayatımızla alakalı gerek kentlilik bilinci ve sosyal hayatımıza yönelik çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu. Öte yandan, geleneksel STK anlayışından çıkarak, aktif sosyal medya hesapları ve youtube kanalıyla bilgi paylaşımı yapacaklarını sözlerine ekledi. TOSYÖV Bursa’nın toplam 110 üyesi bulunuyor.

Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş başkanlığındaki yeni yönetim; Esra İnhanlı, Bahadır Celal Manasoğlu, Ali Sinan Duran, Mustafa Ekinci, Nur Akan, Filiz Ermiş, Ruhiye Çetin, Faruk Onan, Fatih Norman, Kutsal Çiçekçi, Melih Kutluk, Hakan Çubukçu isimlerinden oluşuyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR