Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 01 Mart 2021 02:21

KIŞ TURİZMİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Palandöken Kayak Merkezi'nde enerji kayıplarının önlenmesi ve enerji tasarrufu konusunda yeni sistemlerinin uygulanacağı müjdesini verdi.

Kış turizminde enerji verimliliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Bansko Belediyesi arasından gerçekleştirilen “Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi ”kapsamındaki kış turizmindeki enerji kayıpları ve enerji tasarrufu konusundaki çalışmalar hızla ilerliyor.

“Yeni enerji sistemleri uygulayacağız”

Bulgaristan’da düzenlenen kayak yarışlarında altın madalya ve kupalar kazanan Erzurumlu kayakçılarla da buluşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bulgaristan’ın Bansko kentiyle yaptığımız Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi ile şehrimizin kış turizmi için enerji verimliliğiyle ilgili önemli bir ivme kat ettik. Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir uyguladığımız Çevreci Kış Turizmi İşbirliği Projesi ile Avrupa’daki kayak merkezlerini yakinen inceledik. Bulgaristan’da yaptığımız temaslarda özellikle enerji verimliliği üzerine önemli tespit ve girişimlerde bulunduk. Şehrimizde hayata geçen Güneş Enerji Santrallerinde olduğu gibi Palandöken Kayak Merkezi’mizde inşallah enerji kayıplarının önlenmesi ve enerji tasarrufu konusunda yeni enerji sistemlerini uygulayacağız ”dedi.

Başkan Sekmen konuşmasına, “Bulgaristan’ın Bansko şehri ile kadim kentimiz Erzurum, kardeş şehir olacak. Böylelikle kış turizminin iki zirve kenti arasında kültür, turizm ve sportif alandaki işbirlikleri de daha da artacak ”açıklamasında bulunarak, projenin önemine değindi.

Çevreci uygulamalar yaygınlaştırılacak

Proje enerji verimliliği konusunda farkındalık sağlanması ve önlemler alınması, Palandöken ve Bansko Kayak Merkezlerinde enerji tasarrufu uygulamalarının artırılması, iki bölgede alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dair yol haritası çıkarılması, Bansko ve Palandöken Kayak Merkezi’nde çevreci uygulamaların yaygınlaştırılmasını da hedeflemektedir.

ABONE OL