Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.91
%0.22 0.07
Sterlin £
40.6
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
3975.75
%0.45 17.66
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 01 Mart 2021 02:20

KALECİK BELEDİYESİ'NDEN KIRSAL KALKINMA ATAĞI

Kırsalda hayata geçirdiği kalkınma projeleri ile yerel üreticilere büyük destek veren Kalecik Belediyesi, klasik tarım dışında farklı iş kollarına yönlendirmek için ilçeye yeni bir tesis kazandırıyor.

Kalecik Belediyesi'nden kırsal kalkınma atağı

Ankara Kalkınma Ajansı ile yapılan sözleşme ile ilçeye yaklaşık 2 Milyon TL değerinde yatırım kazandıracak projede sona yaklaşıldı.

KLASİK TARIM DIŞINDA FARKLI İŞ İSTİHDAMI

Kalecik Belediye Başkanı Dr.Duhan Kalkan yerli üreticiyi desteklemek, yerli üreticiyi klasik tarım dışındaki farklı iş kollarına yönlendirmek ve kadınları işgücüne dâhil edebilmek amacı ile “Kuru Meyve-Sebze Üretim Tesisi ve Soğuk Hava Deposu ”projesini hayata geçiriyor.

Belediye ilçeye kazandırılacak bu tesis sayesinde, yerli üreticiye her türlü sebze ve meyvenin kurutma işlemleri ile bölgeye ait birçok farklı ürününde işlenmesini amaçlamaktadır. Kalecikli vatandaşların projeye bizzat dâhil olarak, ürettikleri yerli ürünlerin Kalecik Belediyesi tarafından alınmasıyla üretim ağı oluşturulacak.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Kalecikli çiftçilerin, sezon içi ve sezon dışı ürünleri “Kuru Meyve-Sebze Üretim Tesisi ve Soğuk Hava Deposu’nda ”değerlendirerek, tarımsal üretime katkı sağlanacak.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR