Dolar $
32.49
%0.2 0.06
Euro €
34.6
%0.33 0.11
Sterlin £
40.46
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
4068.69
%-0.19 -7.57
SON DAKİKA
Savunma Pazar 14 Haziran 2020 14:48

İLK KAFİLE MODERNİZE ÇEKİLİ TOPLARIN TESLİMATI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: "Katmanlı hava savunma sistemimizi güçlendirme çalışmalarımız sürüyor. 35 mm Hava Savunma Sistemi Modernizasyonu ve Parçacıklı Mühimmat Projemiz kapsamında Aselsan ana yükleniciliğinde yerli ve milli sanayimizin ürettiği Ateş İdare Cihazı ve Modernize Çekili Top sistemlerinin ilk kafilesini teslim ettik.

İlk kafile modernize çekili topların teslimatı yapıldı

Kritik tesisler ile askeri birliklerimizin hava savunması için en güncel teknolojiye sahip bir alçak irtifa hava savunma çözümü sunan Ateş İdare Cihazı sistemi, aynı anda 3 adet Modernize Çekili Top ve 1 adet Hisar-A Füze Fırlatma Sisteminin kontrolünü sağlıyor.”

35 mm Modernize Çekili Top

Yapılan modernizasyon çalışmaları ile TSK envanterinde bulunan 35 mm Çekili Hava Savunma Toplarının tüm elektronik alt bileşenleri yenileniyor; söz konusu toplar güncel teknolojiyi kullanan etkin bir alçak irtifa hava savunma silahı olarak kullanıma sunuluyor. Modernizasyon çalışmaları kapsamında toplara Parçacıklı Mühimmat atma yeteneği kazandırılıyor ve topların atış ve komuta kontrollerinin Ateş İdare Cihazı (AİC) tarafından gerçekleştirilmesi sağlanıyor.

35 mm Modernize Çekili Top (Ateş İdare Cihazı Takımı) Genel Özellikleri:

2 x 35 mm hava savunma topu ile 2 x 550 atım/dk (toplam 1100 atım/dk) atım hızı

3 farklı mühimmat tipi kullanabilme: 35 mm Parçacıklı Mühimmat, HEI, TP-T

Entegre Güç Ünitesi

Geliştirilmiş Kullanıcı Arayüzleri

Alçak Gerilim Beslemeli Donanımlar

Güç Ünitesi kapandığında kısa süreli operasyona devam etmeyi sağlayan Akü grubu

Harici güç beslemesi ile çalışabilme

Havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi modern hava tehditlerine karşı üstün performans sağlayan; servo-kontrol, eyleyici, güç dağıtım ve atış kontrol alt sistemleri


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR