Dolar $
32.6
%0.23 0.07
Euro €
34.76
%0 0
Sterlin £
40.48
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
4072.79
%0.13 5.4
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 09 Nisan 2021 02:14

İBADET, BEREKET VE LEZZET AYI, RAMAZAN GELİYOR!

Bu yıl da sizlere, pandemi dolayısıyla, "en iyi iftar mekanları"nın tanıtımlarını yapamıyoruz. Özür dileriz.

İbadet, bereket ve lezzet ayı, Ramazan geliyor!

Bu yazımızda, sizlere birkaç gün sonra başlayacak olan Ramazan ayında da; "Sağlık herşeyden önce gelir" diyoruz. Evlerinizde, ailece yapacağınız iftar ve sahur sofralarında; "Lezzetli ve Sağlıklı Ürünleri" tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Mevsim itibariyle, en güzel Ramazan günlerini yaşayacağız. 

Ne çok sıcak, ne çok soğuk. Ne çok uzun, ne çok kısa. Üstelik, hem yaz hem de kış sebze ve meyvelerinin olduğu günlerde geldi, mübarek ay.

İnşallah hükümetimizin aldığı tedbirler ve çektiğimiz sıkıntılar da bu güzel ay ile birlikte, kovid-19 pandemisi de biter.

Artık, sağlık da lezzetle birlikte düşünülmeli, kimyasallar kullanılarak, birtakım katkılarla uzun süre dayanabilen, makinalarda seri olarak üretilebilen bazı ürünlerin, insan sağlığı açısından sakıncaları bir bir ortaya çıkarken, biz de lezzetsever halkımıza, "lütfen biraz dikkat", diyoruz.

Allah'ın, ülkemize bahşettiği güzellikler ve yeni lezzetler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Eğitimli, genç kuşak, Anadolu'yu ve onun lezzetlerini keşfetmeye başladı. Hükümetimizin tarımda, hayvancılıkta, yöresel ve yerli üretimde uyguladığı imkan ve teşvikler; Gıda, gastronomi ve lezzet alanında, kadın ve erkek birçok yeni girişimci yarattı. Pandemi tedbirlerinin de olumlu yönde desteklediği (Sosyal medya, online ticaret, daha tenha, kırsal yerlerin cazibesi, doğa ve hayvan sevgisi) bu yöndeki girişimci ve yatırımcı sayısını arttırdı.

Bu girişimcileri, kutluyor ve başarılar diliyorum. Sağlık, insanın her hareketinde düşünmesi gereken en önemli konudur. Yemeğimiz dahil, yaşantımızın içinde daima aklımızda olmalıdır. Bir anlık hata; Sakatlanmaya, hastalanmaya hatta vakitsiz ölüme bile neden olabilir. Sofrada sağlık ise; En çok dikkat etmemiz gereken husustur. Ramazan'da, bu daha da önemli boyutlara ulaşmaktadır. İftar ve sahur yemeklerinde; Çok yemek, yemek veya yetersiz beslenmek, bilhassa ileri yaşlardaki insanlarda, sağlık sorunları yaratabilir. Sağlıklı, doğal, organik, kaliteli ve markalı, bilhassa yöresel ürünler ve onlarla yaratılan lezzetlerin: Sadece Ramazan, bayram, yılbaşı ve diğer özel günlerde değil, her zaman aranmasında ve kullanılmasında yarar görüyorum. Lezzetsever halkımızın ve gastronomi sektör profesyonellerimizin, bu ürünleri ön plana çıkararak hazırladıkları sofraları ve mönüleri yayınlamayı, yazılarımda da bu alandaki inovatif fikirleri paylaşmayı, zihin açmayı tercih ediyorum.

Ramazan-ı Şerifin, dunyaya, ülkemize, milletimize, tüm lezzetseverlere hayırlı olmasını, sağlık, afiyet ve bereket getirmesini diliyorum.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR