Dolar $
32.47
%0.27 0.08
Euro €
34.76
%0.32 0.11
Sterlin £
40.59
%0 0
Çeyrek Altın
4076.66
%0.53 21.11
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazar 15 Kasım 2020 15:29

GASTRONOMİ ŞEHİRLERİ EXPO 2021 HATAY'DA

UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen ve EXPO 2021'e ev sahipliği yapacak olan Hatay, dolu dolu bir 6 ay yaşatacak.

Gastronomi şehirleri EXPO 2021 Hatay'da

23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, gerçekleştirilecek Expo 2021 Hatay’da uluslararası katılımcı olarak yer alması hedeflenen şehirlerle görüşmeler devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta, UNESCO yaratıcı şehirler ağına dahil gastronomi şehirleri yetkilileriyle gerçekleştirilen online toplantıda 30 şehirden yaklaşık 45 katılımcı hazır bulundu.

Bilgilendirmeler sürüyor

Expo 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar’ın da katılım gösterdiği toplantıda ,UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nın hem yeni üyelerinin hem de yeni projelere sahip şehirlerinin yanı sıra Expo ekibi de bir sunum gerçekleştirdi. Covid-19 nedeniyle fiziki olarak bir araya gelemeyen ağ üyelerinin yeni katılan şehirleri tanıma fırsatı bulduğu toplantıda katılımcılar, pandemi döneminde şehirlerde ne gibi uygulamaların yapıldığına ya da yapılabileceğine ilişkin de fikir alışverişinde bulunuldu.

Bahçecilik alanında da davet edildiler

Şehirlerin gastronomi üzerine yaptıkları faaliyetleri de birbirleriyle paylaştıkları toplantıda Hatay, hem bir gastronomi şehri hem de bir Expo şehri olarak yer alırken, Yaratıcı Şehirler Ağı’nın tüm üyeleri Expo 2021 Hatay’da hem gastronomi hem de bahçecilik alanında bulunmak üzere davet edildi.

6 ay dolu geçecek

Hatay’ın gastronomi, ekonomi ve turizm alanında çok sayıda fırsata kucak açacağı EXPO 2021 şehre dolu dolu bir 6 ay yaşatacak.

Uzun vadeli katkı sağlayacak

EXPO 2021 Hatay şehre kalıcı bir miras bırakacak. Kent turizmine uzun vadeli katkı sağlayacak olan EXPO, kentte topyekûn bir kalkınma hamlesinin de startını vermiş olacak.

Yeşil marka haline gelecek

EXPO 2021 Hatay diğer botanik EXPO’larda olduğu gibi bulunduğu kenti yeşil bir marka haline getirme fırsatı sunacaktır. Bu sayede kentin, kent kalkınma stratejisi belirlenecek, uluslararası tanınırlığı artacak. İmajının yükseleceği Hatay’ın turizm ve kültür endüstrisi desteklenecek. Çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalığı artıracak olan EXPO, şehrin altyapı ve erişilebilirliğini de iyileştirecek. Geçici ve kalıcı istihdamı da artıracak olan EXPO, gençlerin doğayı tanımalarına ve benimsemelerine imkân sağlayacak etkinlikleri de beraberinde getirecek.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR