Dolar $
32.55
%0 0
Euro €
34.83
%0.01 0
Sterlin £
40.62
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
3974.37
%0.01 0.21
SON DAKİKA
Sigorta Perşembe 12 Mart 2020 02:59

FAİZSİZ İLK ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Türkiye'nin ilk katılım esaslı özel sağlık sigortasını hayata geçirdiklerini belirterek, "Emeklilik ve Hayat ile birlikte sağlık sigortasını da ekleyerek yepyeni bir yapı kurduk ve tüm sağlık ürünlerini tek çatı altında topladık. Sağlık sigortası ürününü satışa sunduk" dedi.

Faizsiz ilk özel sağlık sigortası
Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Türkiye'nin ilk katılım esaslı özel sağlık sigorta

Sedat YILMAZ

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, Türkiye’de özel sağlık sigortası yaptıran kişi sayısının 3,5 milyonu geçtiğini belirterek, görülen ilgi üzerine özellikle faize hassasiyeti olanlar için yeni bir ürün geliştirdiklerini ve satışa sunduklarını söyledi.

Katılım Emeklilik’in son projeleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ayhan Sincek, Türkiye’de ilk kez uygulamaya giren yüzde 100 faizsiz özel sağlık sigortası ürününü tanıttı. Toplantıya Genel Müdür Yardımcıları İsmail Aydemir, Yaşar Salih Çetinkaya, yönetimden Fatih Bozkurt ve diğer yetkililer katıldı.

Halkın sağlık sigortası ürünlerine gösterdiği alakaya karşılık vermek üzere yeni bir strateji geliştirdiklerini ve faiz hassasiyeti olanların özel sağlık sigortası ihtiyaçlarını karşılamak üzere portföylerine Katılım Sağlık ürününü eklediklerini dile getirdi. Sincek, yapay zeka da dahil teknolojinin tüm imkanlarını kurumlarında uyguladıklarını ve halka ulaşma konusunda önde giden kurumlardan olduklarını belirtti.

Ödenen prim 7,7 milyar lira

Ayhan Sincek, halen bünyelerinde Faizsiz Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), katılım sigortacılığı markası Katılım Emeklilik ve son olarak hizmete sundukları Katılım Sağlık markasıyla yola devam ettiklerini ve gelecekte ihtiyaçlara göre farklı ürünler de ortaya koyabileceklerini anlattı.

Türkiye’de 3,5 milyon kişiyi geçen ve her geçen gün daha da büyüyen bir özel sağlık sigortası alanı bulunduğunu ve bu alanda insanların geçen yıl itibariyle 7,7 milyar lira prim ödediğini hatırlatan Ayhan Sincek, “Emeklilik ve Hayat ile birlikte sağlık sigortasını da ekleyerek yepyeni bir yapı kurduk ve tüm sağlık ürünlerini tek çatı altında topladık. Sağlık sigortası ürününü satışa sunduk. Sağlık sigortalarının büyümesi ve derinleşmesine desteğimiz yeni markamız Katılım Sağlık ile 2020’de de artarak devam edecek” bilgisini verdi.

Sektör yüzde 54 büyüdü

Katılım sigortacılığının geçen yıl yüzde 54 büyüyerek 3,5 milyar liralık prim elde ettiğini, bu yılın ilk aylarına bakıldığında büyüme ivmesinin sürdüğünün görüldüğünü ifade eden Ayhan Sincek, “Biz de Katılım Emeklilik olarak eğitimden sağlığa kadar geniş bir yelpazede katılım sigortacılığının öncü markası olmayı sürdürüyoruz.  Geçtiğimiz yıllarda sunduğumuz Yabancı Sağlık Sigortası, Seyahat Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ürünlerimiz teveccühle karşılandı. Özellikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ürünümüz ile Türkiye’nin dört yanındaki 500’ün üzerinde anlaşmalı hastanede, SGK’lı vatandaşlarımızın katılım payı ödemeden hizmet alabilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

sigorta-i

2020’ye adımızı yazdıracağız

Geçen yıl sadece sağlıkta 5,3 milyon brüt prim ürettiklerini vurgulayan Ayhan Sincek, son 2 yıldır hac ve umreye giden vatandaşları sigortaladıklarını, bu yıl aynı hızla bu defa Katılım Sağlık markamızla sektörün en büyük oyuncularından biri olarak daha büyük bir kapsama alanı sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.

Sağlık alanında büyüme hedefleri çerçevesinde kurum içindeki yapılanma ve sahada anlaşmalı kurum sayısını artırarak güçlenmeyi planladıklarını belirten Ayhan Sincek, hayata dokunan sağlık ürünleriyle faizsiz tarafta da büyümeyi katlayacaklarını kaydetti. Sincek, “Katılım Sağlık markamızla da 2020'ye adımızı yazdırmayı ve sektörde önemli bir hareketlenme gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

3 yıldır fon şampiyonu

Katılım Emeklilik fonlarının sürdürülebilir reel getiriyi sunması açısından 3 yıldır fon şampiyonu olarak piyasada dikkat çektiğinin altını çizen Ayhan Sincek, aynı çizgiyi geliştirecekleri farklı ürünlerle devam ettireceklerini kaydetti. Yılbaşından bu yana 2,4 milyar liralık bir fon büyüklüğüne ulaştıklarını dile getiren Ayhan Sincek, “Katılım Emeklilik 6 yıl önce Albaraka Türk ve Kuveyt Türk ortaklığı ile kuruldu. Halen 160 bin aktif sigorta, 671 bin bireysel emeklilik (BES) ve otomatik katılım sistemi (OKS) sözleşmelerine ulaştık. 68 bin 500 BS sözleşmesiyle sektörde net sözleşme artışında lider konumdayız. 2019 yılında da Hayat Katılım Hisse Senedi Yatırım Fonumuz yüzde 59,72 getiri ile tüm BES fonları arasında sektör şampiyonu oldu. Fonlarımız ağırlıklı ortalama getiride yüzde 28,5 ile enflasyonun yüzde 14,84 üzerinde reel getiri sağladı. Altın ve döviz de dahil hizmetteki 13 bin faizsiz fonumuzla kazandırmayı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.  

‘Birlikte kazanalım’ anlayışıyla büyüyoruz

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, ürün portföylerini BES, Hayat, Ferdi Kaza ve Sağlık olarak 4 ana grup halinde topladıklarını belirterek, “BES’te ferdi, grup, OKS, işveren katkılı, gruba bağlı, emeklilik gelir fonu, Hayat’ta ihtiyari, kredi, grup, eğitim güvence, kritik hastalıklar, kadınca güven kritik hastalıklar, ticari hayat sigortaları, Ferdi Kaza’da ihtiyari ve ferdi, Sağlık’ta ise tamamlayıcı sağlık sigortası, özel sağlık sigortası, seyahat sağlık sigortası, yabancı sağlık sigortası, grup özel sağlık sigortası, bireysel özel sağlık sigortası ürünleriyle hizmet ağımızı genişlettik” dedi. Ayhan Sincek, hayat ve sağlık branşlarında Katılım Emeklilik’in tek katılım sigortacılığı yapan şirket olduğunu hatırlatarak, “Şu anda 700 şube ile hizmete hazırız. Hedefimiz 1000 şube. Taleplere hızlı ve etkin cevap veriyoruz. Kolay iletişim sistemimiz var. ‘Birlikte kazanalım’ anlayışıyla büyüyen katılım sigortacılığı pazarının en önemli oyuncularından biriyiz” diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR