Dolar $
32.56
%0.06 0.01
Euro €
34.99
%0.47 0.16
Sterlin £
40.68
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3968.32
%0.26 10.32
SON DAKİKA
Madencilik Çarşamba 02 Ekim 2019 12:17

DÜNYAYA TÜRK DOĞAL TAŞI

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği (İMİB), "Türk Doğal Taşlarıyla Yeniden Tasarla" sloganı ile İtalya'da düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı'na katıldı. 60 ülkeden 1.600'den fazla katılımcı ve 68.000'den fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar kapsamında sektör profesyonelleri, Türkiye pavilyonunda mermer, traverten ve mozaik ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu.

Dünyaya Türk doğal taşı

Dünyanın en önemli doğal taş ihracatçılarından biri olan Türkiye, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) önderliğinde bu yıl,  54. kez düzenlenen  “Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı”na 138 Türk firmasıyla damga vurdu. 

Sektörün en büyük fuarlarından biri olan ve 80.845 m2’lik alanda gerçekleşen Marmomac Fuarı’na,  60 ülkeden 1.600’den fazla katılımcı ve 68.000’den fazla ziyaretçi katılım sağladı.  Dört gün boyunca 1.914 m2‘lik alanda yer alan Türkiye pavilyonunu ziyaret eden sektör profesyonelleri,  Türkiye’den tüm dünyaya yayılan mermer, traverten ve mozaik ürünlerini yakından inceleme fırsatı buldu. Türkiye’de, 80’in üzerinde değişik tür ile 650’nin üzerinde renk ve desende mermer bulunuyor. Ayrıca traverten, kireçtaşında 150’ye yakın doğal taş çeşitliliğine sahip. 

“Hedefimiz İtalya pazarında iyi konumlanmak”

"Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı”nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği önderliğinde 50 tanesi milli katılımcı 88’i ise bireysel katılımcı firma ile yer aldıklarını dile getiren İMİB Başkanı Aydın Dinçer,  dünyanın sayılı pazarlarından olan İtalya’da önemli bir oyuncu olmak istediklerini söyledi. Fuarı tasarımın ön planda olduğu bir organizasyon olarak gördüklerini aktaran İMİB Başkanı Dinçer, “Marmomac Doğal Taş Fuarı, dünyanın önemli organizasyonlarından biri. 54 yıldır İtalya’da düzenlenen bu organizasyon, dünyanın farklı noktalarından gelen sektör profesyonellerini bir araya getirmesinin ötesinde katılımcı firmalara yeni pazarlar bulma şansı veriyor. Dolayısıyla Türkiye doğal taş sektörü olarak yeni bağlantılar oluşturmak, var olan bağlantılarımızın kapsamını genişletmek için birebir temaslarda bulunduk. Ayrıca ‘Turkish Stones’ çantalarımızı fuar girişinde bütün ziyaretçilere vererek, Türkiye holüne yönlendirdik“  dedi.

Fuarın ilk günü, Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, T.C. Ticaret Bakanlığı Maden Metal ve Orman Ürünleri Daire Başkanı Ali Rıza Oktay,  MAPEG Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sever ve MAPEG Doğal Taş Daire Başkanı Abdülkerim Aydındağ, milli ve bireysel katılım gösteren firmaları stantlarında ziyaret etti. T.C. Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz, T.C. Milano Ticaret Ataşesi Dr. Emre Orhan Öztelli ve ataşelik yerel uzmanları da fuarın ikinci gününde 138 Türk firmasını stantlarında ziyaret etti. Temaslar sırasında fuar ve Türk doğal taş sektörü hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR