Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.85
%0.01 0
Sterlin £
40.54
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
3964.03
%-0.25 -10
SON DAKİKA
Gastronomi Perşembe 18 Şubat 2021 16:48

DÜNYANIN EN LEZZETLİ BALIKLARI

Dünya'nın en prestijli lezzet yarışı Brüksel'de yapıldı ! ITQI/İnternational Taste İnstitute tarafından verilen "ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLLERİNDE" KILIÇ DENİZ'in TÜRK LEVREĞİ 3 altın, TÜRK ÇİPURASI 2 altın ve TÜRK SOMON Alabalığı 2 altın yıldızla ödüllendirildi.

Dünyanın en lezzetli balıkları

Aralarında, tek Türk Masterchef Fikret Özdemir'in de bulunduğu, dünyanın 120 ünlü masterchef'inden oluşan jüri; Bu yılda Balık Lezzetlerinin Şampiyonu olarak KILIÇ DENİZ'in 3 Balık Lezzetini toplam 7 altın yıldız'la ödüllendirdi.

Bu ödülleri, geçtiğimiz yıl kuruluşun CEO'su Sinan Kızıltan ile birlikte almıştık.

Bu yıl pandemi dolayısıyla, ödül törenine ben katılamadım.

3 tarafı MAVİ VATANIMIZ olan ülkemizin, deniz ürünleri dünyada büyük ilgi görüyor. Önümüzdeki haftalarda, nefis DENİZDEN GELEN LEZZET tariflerini okurlarımızla buluşturacağız.

Balık nasıl korunur?

Bu hafta Kılıç Deniz'in, lezzetsever okurlarımıza, en değerli gıda ürünlerinden biri olan “balık”ın, nasıl muhafaza edileceği hakkındaki önerilerini yayınlıyoruz.

Afiyet olsun. 

Bakın ne diyor, uzman balıkçı:

Balık alırken ne kadar dikkatliyseniz, balığı muhafaza ederken de o kadar özenli davranmanız gerekir. 

Peki balığınızı en sağlıklı şekilde nasıl muhafaza etmelisiniz? Buyrun, aşağıda sizin için sıraladık.

Balıklar ortalama oda sıcaklığında 20 saat tazeliklerini korurlar. Eğer bekletme süresi 20 saati geçecekse balık mutlaka buzdolabına konulmalıdır. 

Balığı buzdolabının +4 derece katında 2 gün muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süreli muhafazalar, mutlaka -18 derecelik derin dondurucuda yapılmalıdır. 

Balık dondurulmadan önce iyice temizlenmeli ve güzelce kurutulmalıdır. 

İri balıklar, buzdolabının normal kısmına alınarak bir gün dinlendirilerek çözülmelidir.

Son olarak, dondurucudan çıkarılıp çözülmüş bir balık, kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR