Dolar $
32.58
%0.11 0.03
Euro €
34.91
%0.22 0.07
Sterlin £
40.65
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
3959.14
%0.03 1.26
SON DAKİKA
Enerji Cumartesi 17 Ekim 2020 17:07

"DOĞALGAZ REZERVİ 405 MİLYAR METREKÜP"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni doğalgaz rezervi miktarını açıkladı. Daha önce açıklanan miktar ile birlikte toplam rezerv 405 milyar metreküp oldu.

"Doğalgaz rezervi 405 milyar metreküp"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni doğalgaz rezervi miktarını açıkladı. Daha önce açıklanan mik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Fatih sondaj gemisinde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından yeni doğalgaz rezervi konusunda açıklama yapıyor.

Erdoğan, ek doğalgaz rezervi 85 milyar metreküp seviyesinde olduğunu ve toplam rezervin 405 milyar metreküpe yükseldiğini belirtti.

Hafta içi AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda Karadeniz'de devam eden sondaj çalışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisine giderek yeni rezerv miktarını açıklayacağını duyurmuştu.

21 Ağustos'ta Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu açıklanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Test analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi. Böylece Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervi miktarı 405 milyar metreküpü buldu.

-Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır.

-Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır.

'DIŞA BAĞLILIĞI AZALTACAK'

-Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğalgazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır.

-Ülkemizin ve Kıbrıs halkının haklarını hiçe sayan hiçbir oldubittiye izin vermemeye kararlıyız.

-Bizim kimsenin hakkında, hukukunda özellikle de toprağında gözümüz yoktur

'AB'NİN SONU OLUR'

- Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarını paylaşım mücadelesinden Türkiye'yi dışlama çabalarına rıza göstermeyerek yeni bir dönemin kapısını açtık

- Doğu Akdeniz'de adil tutum olmazsa, AB'nin sonu olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da helikopterle Zonguldak'a gitti.

Erdoğan'ı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan karşıladı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR