Dolar $
32.5
%-0.13 -0.04
Euro €
34.88
%0.19 0.06
Sterlin £
40.67
%0.06 0.02
Çeyrek Altın
3986.6
%0.73 28.38
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazar 15 Kasım 2020 15:32

DEPREMİN YARALARINI SARDI KENTSEL DÖNÜŞÜME HIZ VERDİ

Depremin yaralarını üzerinden tez zamanda saran Elazığ, kentsel dönüşüm alanında da çalışmalarını hızlandırdı. Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hazırlıklar son aşamaya geldi.

Depremin yaralarını sardı kentsel dönüşüme hız verdi

Ocak ayının sonlarına doğru, deprem ile sarsılan ve kısa zamanda yaraları saran Elazığ Belediyesi, Abdullahpaşa Mahallesi kentsel dönüşüme gidiyor. Çalışma yapılan adalarda; muvafakat senetlerini tamamlayan adalar için, yakın zamanda ihale süreci tamamlanıp, konutların inşasına başlanacak.

1950 konut, 50 bin metrekare ticari alan

Toplamda 20 hektarlık alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında, yıkılan 1250 adet konutun yerine 1910 adet yeni konut ve 50 bin metrekare ticari alan yapılacak.  Konutlar 135 metre kare 3+1 şeklinde planlanarak inşa edilecek.

Elazığ daha modern gözükecek

Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların, depreme dayanıklı, modern ve yaşam kalitesi yüksek yeni konutlara kavuşacağını söyledi.  Başkan Şerifoğulları, modern şehircilik adına Elazığ’ın ihtiyaç duyduğu her bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdürüleceğini belirterek şunları söyledi: “Malumunuz olduğu üzere ilimizde 24 Ocak’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Sağlık Bakanımız hızlı bir şekilde ilimize intikal ederek yaralarımızı sarmak adına bizimle birlikte sahada hemşerilerimizle buluştu ve çalışmalar başlatıldı. İlimizde yaklaşık 18 bin konutun yapılması ve yılsonuna kadar da 8 bin konutun teslim edilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Yine bu çalışmalar kapsamında en büyük dönüşümün yapıldığı mahallerden biri Abdullahpaşa mahallemizdir. Konutların bir kısmı yılsonunda inşallah teslim edilecek. TOKİ tarafından yapılmayan ağır hasarlı sitelerin olduğu Batı Sitesi diye bilinen trafo ile Opel arasında kalan 14 adadaki çalışmaları yürütmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Belediyemize tam yetki verdi. Yaklaşık 6 aydır bizde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bundan sonraki etapta ihale sürecini başlatabilmek adına vatandaşlarımızdan muvafakat name alınıyor. Özellikle şehrin batı illerine bağlantısını sağlayan güzergâhta bulunan Abdullahpaşa'da inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte çevre düzenlemeleri de yapılarak yeni konutları hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Modern şehircilik adına şehrimizde ihtiyaç duyulan her bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “açıklamasında bulundu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR