Dolar $
32.59
%0.17 0.05
Euro €
34.81
%0.13 0.04
Sterlin £
40.34
%-0.67 -0.27
Çeyrek Altın
4097.87
%0.75 30.18
SON DAKİKA
ÇALIŞMA YAŞAMI VE SENDİKALAR Pazartesi 02 Mart 2020 02:38

"ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRMIYORUZ"

Türkiye'nin önde gelen kuru meyve üreticisi ve ihracatçısı K.F.C GIDA A.Ş., büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

K.F.C. Gıda A.Ş., ülkemizin en büyük problemlerinden biri olan mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçilerinin çalıştırılmasının önlenmesi adına Fair Labor Association ( FLA ) Programına katıldı.

Bu sosyal sorumluluk projesine ürün tedarik ettiği üreticileri de dahil eden K.F.C. Gıda A.Ş. bu programda yer alan ve 10 yıl ve üzeri süredir çalıştığı 75 üreticisine “Sadakat Belgesi” verirken, üreticilerden Mustafa Sucular’a Fair For Life (adil ticaret) programı kapsamında, FFL tarafından aktarılan fon ile alınan 50 bin TL değerinde katı gübre dağıtım makinası ve asistan kepçe makineleri hediye edildi.

K.F.C. Gıda A.Ş. Gediz Havzasındaki üreticileriyle Menemen’de UTAEM’de “4. Üzüm Üreticileri Toplantısını” gerçekleştirdi.

Saruhanlı, Ahmetli ve Menemen’den 250 üreticinin katıldığı toplantıda konuşan K.F.C GIDA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Birol Celep  , ülkemizin en büyük problemlerinden birinin mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçilerinin çalıştırılması olduğunu bu önlemek adına Fair Labor Association  ( FLA ) ile iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Ticaretin adil yapılması için çaba gösterdiklerini anlatan Celep, Gediz havzasında üzüm, pamuk, taze meyve sebze ve mamulleri üreten, 1.400 kişiye doğrudan istihdam sağlayan bir işletme olduklarını ifade etti. Celep, “Toplumumuza karşı sorumluluklarımız var. Bu amaçla sosyal sorumluluk projemizi yürütüyoruz. Çocuk işçi çalıştırmadığımız gibi, ürün tedarik ettiğimiz üreticilerimizin de çocuk işçi çalıştırmadığının kontrol altına alındığı Fair Labor Association (FLA) programına üye olduk” şeklinde konuştu.

Menemen, Sarıgöl ve Ahmetli’den katılan 250 üzüm üreticisine yönelik düzenlenen seminerde Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Dr. Turcan Teker, Üzüm üreticilerinin en büyük sorunu olan Don zararı hakkında sunum yapıp, Don’dan korunma yöntemleri ile üreticilere oldukça faydalı bilgiler verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri Ziraat Mühendisi Oğuz Aşçıoğul ise; pestisitler ile ilgili yeni mevzuatlar, yasaklı maddeler hakkında sunum yaptı.

Panel  bitiminde Prof. Dr. Ahmet Altındişli ve Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl üreticilerin sorularını yanıtladı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR