Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
Gastronomi Cuma 02 Nisan 2021 02:16

ÇANAKKALE'NİN GEYİKLİ ZEYTİNYAĞI COĞRAFİ İŞARET ONAYI ALDI

"Geyikli Zeytinyağı", Türk Marka ve patent Kurumu tarafında tescil edilerek, coğrafi işaret onayı aldı.

Çanakkale'nin Geyikli Zeytinyağı coğrafi işaret onayı aldı

“Ezine Peyniri, Çanakkale El Halısı, Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü” ne ilave, Çanakkale’nin 2 yeni ürünü daha "Geyikli Zeytinyağı" ve "Yenice Kapya Biberi” de 15 Mart 2021 de yayınlanan, Türk Patent ve Marka Kurumu resmi bülteninde coğrafi işaret onayı aldı.

Çanakkale'de yaptığı zeytin ve zeytinyağı çalışmaları ile dikkat çeken; Safi'den Zeytincilik Y.K.Bşk. Enis Özçin, Gazetemiz Analiz'in Lezzet Hareketi sayfasına yaptığı açıklamada, “Geyikli zeytinyağı üstün özellikleriyle İtalya-İspanya’nın en üst kalite yağlarıyla yarışıyor. Geyikli bölgemizin ekolojik bazı avantajları bulunmaktadır. Kuzey Ege'de bulunması, Akdeniz bölgesi iklimini hakim kılmakla birlikte belli ölçüde Karadeniz iklimi karışımı da sergileyen bir noktadadır. Diğer taraftan Kazdağları’nın sağladığı oksijen, deniz kenarında olmasının iyot ve oksijen avantajıyla birlikte, iyi bir güneşlenmeye sahip olması nedeniyle Ayvalık çeşidi en yüksek kaliteye bu bölgede ulaşmaktadır. Geyikli zeytinyağının sahip olduğu bu üstün özellikleri İtalya İspanya gibi ülkelerin en üstün yağları ile aynı niteliktedir. 

Kurucularından olduğumuz, coğrafi işaretimizin sahibi Geyikli Zeytincilik Kooperatifimiz, bundan sonraki süreçte uluslararası yarışmalara katılarak, markalaşma yönünde daha büyük avantajlar elde edecektir” dedi.

"Biraz da Safi'den bahsedelim, Enis Özçin'i tanıyalım ve çalışmalarınızı öğrenelim" sorumuzu ise, “Zeytin, zeytinyağı ve Geyikli benim kaderimde varmış. Akaryakıtcılıktan, tekstilciliğe, futboldan, folklora birçok konuyla ilgilendim, çok ülke gezdim. 

2007 de Zeytin bahçeleri alarak bu işe girdim. 2016 da fabrikamızı kurdum. Yaklaşık 500 dönüm zeytinliğin ürününü işliyorum, Almanya ve Avrupa'daki bazı ülkelere markamla ihracat yapıyorum.

8 çeşit zeytinyağımız, yeşil ve siyah zeytin çeşitlerimiz, zeytin yaprağı çayımız ve

Türkiye'nin "şifalı lezzetler" kategorisinde hızla yükselen ürünümüz ‘Zeytinyağlı İncir’de tek markayız. İki kutsal ve ölümsüz ağacın Zeytin ve İncir' in ürünlerini bir kavanozda buluşturduk. 

Çok yemek yiyen, kabızlık çeken, obezler başta olmak üzere İnsanların,  bu ürünümüzden her sabah bir tane yiyerek, vücut formlarını ve sağlıklarını korumak için, denemelerini öneriyoruz. Farkı kendileri de fark edeceklerdir" diyerek cevapladı.



ABONE OL