Dolar $
32.47
%0.27 0.08
Euro €
34.76
%0.33 0.11
Sterlin £
40.6
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4080.28
%0.62 24.68
SON DAKİKA
Teknoloji Cuma 17 Ocak 2020 02:27

BİREYSEL EMEKLİLİK ROBOTU

Anadolu Hayat Emeklilik katılımcılarına, birikimlerini kendilerine en uygun fonlarda değerlendirme imkânı sunan Fonmatik ROBO,kısa sürede büyük talep gördü. Günlük yaşama dair eğlenceli sorularla katılımcıların yatırımcı karakterlerini belirledikten sonra birikimlerini kendilerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fonları otomatik değiştirerek yaptığı değişiklikleri paylaşan Fonmatik ROBO, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Bireysel emeklilik robotu

Anadolu Hayat Emeklilik’in bireysel emeklilik katılımcılarının fon dağılım değişikliği hakkındaki çekincelerini ortadan kaldırmak amacıyla sunduğu Fonmatik ROBO, kısa sürede binlerce katılımcının tercihi oldu. Katılımcıların bireysel emeklilik birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun fonlarda değerlendiren ve piyasa koşullarına göre fonlarını otomatik değiştiren bu yeni hizmet, Anadolu Hayat Emeklilik tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.

Fonmatik ROBO’dan yararlanan 20 bini aşkın bireysel emeklilik katılımcısının yaklaşık üçte biri 18-35 yaş grubunda yer alıyor. Hizmetten yararlananların yüzde 67’si mobil şubeyi kullanarak bireysel emeklilik hesaplarını Fonmatik ROBO’ya dahil etti.

Şirketin genç katılımcı oranının sektöre kıyasla her zaman yüksek seyrettiğinin altını çizen Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Fonmatik ROBO’nun gençler tarafından yoğun olarak tercih edilmesi, bu segmentin ihtiyaçlarına da cevap verebildiğimizi göstermesi sebebiyle bizi mutlu ediyor. Öte yandan kullanıcıların büyük kısmının mobil şubeyi tercih etmesi, dijital deneyimlerde ağırlıklı olarak cep telefonlarının kullanıldığını bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.

“Sektördeki önemli bir ihtiyaca cevap veren Fonmatik ROBO, binlerce kişiye ulaştı”

Bireysel emeklilik sisteminde anlamlı bir birikim elde edebilmek için katılımcıların fon dağılımlarını risk getiri beklentilerine göre uzun vadeli bir perspektifle belirlemelerinin önemine dikkat çeken Ertürk, Fonmatik ROBO’nun buradan hareketle hayata geçirildiğini belirtti. Ertürk şu bilgileri verdi: “Birikimlerini kendilerine en uygun fonlarda değerlendirmeleri amacıyla bireysel emeklilik müşterilerimiz için geliştirdiğimiz hizmetimiz henüz çok yeni olmasına rağmen, hizmetten faydalanan katılımcı sayısı beklentilerimizin üzerinde bir hızla büyüdü. Rakamlar bize, bireysel emeklilikte fon yönetimi konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, mevcut ve kritik bir ihtiyaca cevap verdiğimizi gösteriyor. Müşterilerimizin yatırım beklentilerini belirlemek için hazırladığımız kısa testin katılımcıyı sıkmayacak, günlük sorulardan oluşan keyifli bir içeriğe sahip olmasına özen gösterdik. Oyunlaştırma tekniği kullandığımız bu pratik testin güncel hayattan sorular içermesi ve yanıtlamak için finans bilgisi gerektirmiyor olması da müşterilerimiz tarafından oldukça beğenilen yönleri arasında.”

“Amaç sistemin getiri potansiyelinden fayda sağlamak”

Fonmatik ROBO’nun temel amacının fon seçimi kaynaklı müşteri memnuniyetsizliklerinin önüne geçmek olduğunu söyleyen Yılmaz Ertürk, “Amacımız müşterilerimizin uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sistemine duyduğu güveni sağlamlaştırmak ve sistemin getiri potansiyelinden tam olarak faydalanmalarını sağlamak. Hayata geçtiği tarihten bugüne kadar geçen 3 ay gibi kısa bir sürede, Fonmatik ROBO’nun katılımcılarımıza önerdiği ve gerçekleştirdiği fon dağılım değişikliklerinin sonuçlarına baktığımızda, söz konusu dönem için getiri oranlarının %4 ila %9 bandında gerçekleştiğini görüyoruz. Fonmatik ROBO hizmetini kullanan katılımcılarımız için getiriler, başta enflasyon olmak üzere, repo, mevduat ve BIST endekslerinin üzerinde performans göstermiştir” dedi.

Ertürk, Fonmatik ROBO’nun orta vadeli hedeflerini ise şöyle anlattı: “Fonmatik ROBO’yu bireysel emeklilik müşterilerimize her fırsatta tanıtmaya devam ederek, teknolojik ve pratik çözümlerle kişiye özel akıllı fon seçiminden faydalanan müşterilerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Ek olarak, sunduğumuz benzersiz hizmetin yeni müşteri kazanımına da yansıyacağını, henüz sisteme girmemiş kişileri hesap açmaya ve özellikle gençler arasında giderek popülerleşen bireysel emeklilik sistemi için tercihlerini şu ana kadar olduğu gibi şirketimizden yana kullanmaya yönelteceğini öngörüyoruz. Anadolu Hayat Emeklilik olarak yaratacağımız en büyük katma değerin ise Fonmatik ROBO’dan yararlanan müşterilerimizin memnuniyetini artırmak olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, fon dağılımlarını belirleyerek birikimlerini bizzat takip etmek isteyen müşterilerimizle, İş Portföy uzmanlığıyla hazırlanan “60 Saniyede Fon Önerileri” videomuzu ve fon performanslarını izleyebilecekleri fon bültenlerimizi paylaşıyor, piyasalardaki gelişmelere göre müşterilerimizin yatırımlarına yön vermelerine destek oluyoruz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR