Dolar $
32.57
%0.08 0.02
Euro €
34.93
%0.33 0.11
Sterlin £
40.68
%0.1 0.04
Çeyrek Altın
3960.39
%0.06 2.49
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazar 22 Kasım 2020 14:53

BAŞKAN ATAY'DAN MAVİ IŞIK PROJESİ

Aydın'ın en büyük merkez ilçesi Efeler, ilçede dezavantajlı bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için, yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ilçeye Otizm Yaşam Merkezi'nin temelini atılacağını ve önümüzdeki bir yıl içinde hayata geçeceğinin müjdesini verdi.

Başkan Atay'dan Mavi Işık projesi

Otizmli çocuklarla yaşayanların büyük bir çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğunu söyleyen Başkan Atay, “İlçemizde 400 otizmli birey bulunmaktadır. Otizm Yaşam Merkezimiz tamamlanarak faaliyete geçtiğinde, potansiyel olarak 400 otizmli bireyin faydalanabileceğini öngörüyoruz. Otizmli çocukları olan ailelerin, gerektiği zaman çocuklarını bırakabilecekleri bu merkez ile ilgili taşıma ve servis ihtiyaçlarının giderilmesi, sosyal ve kültürel aktiviteler için belediye mekânlarının tahsis edilmesi, otizm yaz gençlik kampları da planladığımız çalışmalar arasında yer alıyor” diye konuştu.

Sosyal hayata katılımları amaçlanıyor

Efeler Belediye Başkanı Atay, Otizm Yaşam Merkezi Projesi’nin amacıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Proje ile amacımız, tüm dünyada görülme sıklığı her geçen gün artmakta olan otizmli bireylere ve ailelerine eğitim ve sosyal gelişim olanağı sağlayarak, onların sosyal hayata adaptasyonlarını sağlamak, bağımsızlaşmalarına destek olmak, motor becerilerinin geliştirilmesini ve iletişim becerilerini etkin kullanabilmelerini sağlamak. Tüm bu amaçları sağlarken de özellikle maddi imkânları yetersiz olduğu için bu eğitim ve gelişim programlarına dâhil olamayan otizmli bireylere ve ailelerine, fırsat eşitliği çerçevesinde, bu imkânları sunarak, onların da hayatın her alanına katılımını sağlayıp, bu bireyleri topluma kazandırmayı hedefliyoruz.”

Eğitim ve rehabilitasyon hizmeti

Efeler Belediyesi bünyesinde Adnan Menderes Mahallesi’nde hizmet veren mevcut Otizm Spor Merkezi’nin kapasitesinin yetersiz kalması ve sporun yanı sıra işlevsel eğitim ve gelişim programlarının oluşturulması gereksinimlerinden yola çıkılarak planlanan Otizm Yaşam Merkezi Projesi ile otizmli bireylere eğitim ve rehabilitasyon hizmeti sunulacak.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR