Dolar $
32.5
%0.22 0.07
Euro €
34.58
%0.26 0.08
Sterlin £
40.41
%-0.01 -0
Çeyrek Altın
4091.68
%0.38 15.14
SON DAKİKA
Bankacılık Çarşamba 03 Şubat 2021 08:39

BANKALARA 60 GÜNLÜK SÜRE...

Süresi içinde ilgili vergi dairelerine veya defterdarlıklara ihbar edilmeyen açık ihracat hesaplarının 60 gün içinde ihbar edilmesi durumunda bankalara Türk parasının kıymetini koruma hakkında kanun kapsamında işlem tesis edilmeyecek.

Bankalara 60 günlük süre...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan teknoloji geliştirme bölgeleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanunla Türk parasının kıymetini koruma hakkında kanuna geçici bir madde eklendi.

Maddeye göre, genel ve düzenleyici işlemler kapsamında bankalarca; süresi içinde ilgili vergi dairesi başkanlıklarına, defterdarlıklara veya vergi dairesi müdürlüklerine ihbar edilmeyen açık ihracat hesaplarının bugün itibarıyla 60 gün içinde ihbar edilmesi durumunda, bu bildirimler sebebiyle bankalar hakkında Türk parasının kıymetini koruma hakkında kanunun 3. maddesi uyarınca işlem tesis edilmeyecek.

Bu fıkra hükmü, süresi geçtikten sonra ihbar edilen ancak, bugün itibarıyla Cumhuriyet savcılıklarına bildirim yapılmamış olan ihlaller için de uygulanacak.

Bugün itibarıyla kapsam dahilinde Cumhuriyet savcılıklarına intikal eden ancak haklarında idari para cezasına karar verilmemiş işlemler için Cumhuriyet savcılıklarınca idari yaptırım kararı verilmeyecek.

Karar verilmekle birlikte henüz kesinleşmemiş ya da kesinleşmiş olup henüz ödenmemiş olan idari para cezası kararları bütün sonuçlarıyla ortadan kalkacak. Ancak ödenmiş olanlar ret ve iade edilmeyecek.


ABONE OL