Dolar $
32.58
%0.1 0.03
Euro €
34.91
%0.18 0.06
Sterlin £
40.64
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
3953.27
%-0.12 -4.54
SON DAKİKA
GÜNDEM Çarşamba 28 Ekim 2020 18:59

AZERBAYCAN'A İNSANİ YARDIM

İstanbul'dan gıda kolisi, battaniye, bisküvi/gevrek, cerrahi maske, ayakkabı, oyuncak, kışlık kıyafet, hijyen malzemeleri ve muhtelif tıbbi sarf malzemeleri yüklü 11 TIR Azerbaycan'a gönderilecek. Toplam gönderilen TIR sayısı 19'a ulaştı.

Azerbaycan'a insani yardım

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalar bölgede sivil kayıplar ve yaralanmalara neden olurken çok sayıda Azerbaycanlı da zarar gördüğü için evlerinden ayrı kaldı.

Azerbaycan Kızılayı’ndan yapılan yardım çağrısı üzerine 250 çadır, 3000 battaniye, 288 mutfak seti ve 500 yataktan oluşan 4 TIR’lık ilk insani yardım malzemeleri 09.10.2020’de Türk Kızılay afet uzmanları eşliğinde bölgeye gönderildi.

Bölgeye ulaşan malzemeler Azerbaycan’ın Fuzuli, Berde, Terter, Goranboy ve Gence bölgelerinde dağıtıldı.

Kış aylarının yaklaştığı günlerde elzem olan malzemelerin hazırlığını yapan Türk Kızılay, 4 TIR olarak hazırladığı 2. yardım konvoyunu mont, kazak, bot, atkı, bere, kişisel ve genel temizlik malzemelerini içeren hijyen kiti, dezenfektan, siperlik, battaniye, yatak ile mutfak setiyle doldurdu. Malzemeler 17.10.2020’de İstanbul’dan uğurlandı. 

Dağıtım çalışmalarının yanı sıra bölgede ihtiyaç tespiti de yapan Kızılay ekipleri, 2. parti yardım malzemelerinin bölgeye ulaşmasıyla birlikte kışlık ihtiyaçları da karşılıyor.

Şimdiye kadar gönderilen yardım malzemelerinin maddi değeri 2.5 milyon lirayı aştı.

Çatışmaların başladığı ilk andan itibaren çalışmalarda bulunan ve ihtiyaç sahipleri için yardım malzemeleri sevk eden Türk Kızılay, savaş ortamında evlerinden ayrı kalan daha çok insana yardım ulaştırmak için de “Vaxt Qardaşa Köməylik Vaxtıdır Göster Kardeşliğini Türkiye” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Hayırseverler, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını sürdürebilmelerine destek olmak için www.kizilay.org.tr web sitesindeki bağış sayfasını kullanabilirler. Ayrıca 168 ücretsiz çağrı hattından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, Kızılay şubelerinden, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından bağışta bulunulabiliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden de 2868’e “Azerbaycan” yazıp sms gönderilerek de 10 TL bağış yapılabiliyor.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılay, ihtiyaç durumuna karşı yeni sevkiyat hazırlıklarını sürdürüyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR