Dolar $
32.49
%-0.15 -0.05
Euro €
34.9
%0.21 0.07
Sterlin £
40.82
%0.35 0.14
Çeyrek Altın
3988.31
%0.77 30.07
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 19 Ekim 2020 11:15

ANKARA IHLAMUR KOKACAK

Ankara'nın başkent oluşunun 97'nci yılında Altındağ'da ıhlamur ormanı oluşturuldu. 150 bin metrekarelik alanda 5 bin ıhlamur ağacı toprakla buluştu.

Ankara ıhlamur kokacak

Ankara'nın başkent oluşunun 97'nci yılında, Altındağ'dan Ankara'ya hediye... Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı'nın talimatlarıyla, 5 bin ıhlamur ağacı, Altındağ'da toprakla buluştu. Ankara'nın başkent olduğu tarihte Ankara'ya bir hediye vermek istediklerini, bu nedenle de ıhlamur ormanı oluşturmaya karar verdiklerini söylediklerini söyleyen Başkan Asım Balcı "Altındağ'a son 1 yılda 200 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Buna 150 bin metrekare de bugün eklenecek, yeşil alan miktarımız 350 bin metrekareye çıkacak, şükürler olsun. Gicik mahallemizde bir meyve ormanı, bir de 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için oluşturduğumuz bir hatıra ormanını da Altındağımıza kazandırdık. Bugün ise burada 5 bin ıhlamur fidanını toprakla buluşturduk. Başkentimize yeşil alan, temiz nefes ve şifa deposu armağan ettik. Artık yeşil alan denince, akla Altındağ geliyor. Altındağ demek, yeşil alan demek... Bir ilçede ne kadar fazla yeşil alan varsa, o ilçedeki sağlık, mutluluk ve refah oranı da o kadar artacaktır. Bu nedenle yeşil alanlarımızı artırmaya daha çok gayret gösterecek, kişi başına düşen yeşil alan miktarımızı yükselteceğiz inşallah..." dedi.

Emanetimiz çok büyük, çok değerli

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin Altındağ'da atıldığını hatırlatan Başkan Balcı "İstiklal mücadelemiz Altındağ'dan kumanda edildi, ilk meclis burada toplandı, Ankara'yı Ankara yapan tüm kararlar burada alındı. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri Altındağ'da atıldı. Emanetimiz çok büyük, çok değerli... Türkiye'nin başkenti Ankara, Ankara'nın başkenti ise Altındağ..." ifadelerini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR