Dolar $
32.56
%0.13 0.04
Euro €
34.9
%0.71 0.24
Sterlin £
40.56
%0.98 0.39
Çeyrek Altın
3979.37
%0.34 13.33
SON DAKİKA
GÜNDEM Cuma 21 Şubat 2020 11:56

AMAÇ YOKSULLUK VE İSRAFI ÖNLEMEK

Yarım asra yakın süredir Türk mutfağının sevilen markası Filiz Makarna, Temel İhtiyaç Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen 2. Gıda Bankacılığı zirvesinin sponsorları arasında yer aldı. Bu yıl "İsrafı önle, yoksulluğu engelle!" sloganıyla gerçekleşen zirvede gıda bankacılığının dünya örnekleri, Türkiye'de gıda bankacılığının gelişimi, gıda israfının önlenmesi, geri kazanım ve geri dönüşüm sistemi, atık algısı ile toplumdaki farkındalık konuları katılımcılarla paylaşıldı.

Amaç yoksulluk ve israfı önlemek

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden Filiz Makarna, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Gıda Bankacılığı Zirvesi'nin sponsorları arasında yer aldı. Gıda bankacılığı ile sosyal fayda yaratan ve yaratmak isteyen kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren etkinlikte dünya kaynaklarının hızla tükenmesiyle insanlığın en önemli sorunları arasında yer alan konular masaya yatırıldı.

KATILIMCILARA ÖZEL HARMAN FİLİZ LEZZETLERİ İKRAM EDİLDİ

Son 20 yıldır makarnanın hammaddesi buğdayın sürdürülebilir üretimi konusunda akademik kuruluşlar ve uzmanlarla birlikte birçok projeyi hayata geçiren; çiftçilere daha az girdi ile daha verimli, daha kaliteli mahsul, çevresel etkisi düşük, üreticinin kazandığı bir üretim modeli ile ulusal tarımı destekleyen Filiz Makarna; özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimlerini ağırlayan zirve katılımcılarına özel harman Filiz lezzetlerini ikram etti. Çalışmalarını tarladan çatala sürdürülebilirlik kavramı ile sürdüren şirket, Anadolu'nun dört bir yanından çiftçilerin özenle yetiştirdiği en kaliteli buğdayların özel harmanıyla ürettiği yeni seri makarnalarıyla hazırlanan sebzeli peynirli ve sebzeli mozarellalı tarifleri katılımcıların beğenisine sundu.

DÖRT YÜZÜ AŞKIN İSMİ AĞIRLADI

İstanbul’da gerçekleşen zirve, bu yıl 400’ü aşkın ismi ağırladı. Düzenlenen oturumlarda dünyada ve Türkiye’de gıda bankacılığı modelleri, sıfır atık kapsamı ile gıda bankacılığının ekonomi üzerindeki etkisi, gıda israfının önlenmesi için atılması gereken adımlar, geri kazanım ve geri dönüşüm sistemlerinin faydaları, sürdürülebilir kalkınma için atık algısı ile toplumda farkındalık yaratma konuları katılımcılarla paylaşıldı. Tüm gün süren etkinlikte Türkiye'de gıda bankacılığının kapasitesinin artırılması projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ağa dahil olan kurumlar tarafından aktarıldı.

ABONE OL